Start » Bijgerechten » Courgette Slomo style

Courgette Slomo style

Ennnnnnog meer groenten, atta-atta, ik kan haast niet meer stoppen! (Het volgende recept is een vleesgerecht, dat weet ik nu al.) De afgelopen weken aten wij van test-wege bijna elke avond groente. Nu weet ik dat dat vrij normaal is, voor anderen, maar voor ons is dat iets nieuws – ik heb het al eerder gezegd: mijn vitamines komen voornamelijk uit pillen. Maar dat ga ik dus veranderen, er komt meer groente op tafel. En hoe makkelijker te maken, hoe vaker het gegeten wordt. Deze courgette Slomo style (a.k.a. courgette-pret met Papri K.) is erg eenvoudig te maken en klaar in no time. Goed, boodschappenlijstje maken, wat hebben wij nodig?

1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
15 gram verse laos in plakjes
1 theelepel ketjap manis
50 gram gepelde ui
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 theelepels sambal oelek
santen: 30 gram kokoscreme opgelost in 150 ml water
half blokje kipbouillon

Stap 1
Maak de santen en gooi het halve blokje kipbouillon er ook maar gelijk bij.

santen met half blokje kipbouillon
Kommetje santen met daarin een half blokje kipbouillon.

Stap 2
Paprika’s in korte reepjes snijden.

reepjes paprika
Mooie kleurtjes.

Stap 3
Courgettes in halve plakjes snijden.

plakjes courgette
Niet al te dik gesneden (gemiddelde dikte is 0,675 cm) met listig kartelmes van de Blokker.

Adviestip: snij de plakjes niet te dik want anders duurt het te lang om ze gaar te krijgen – en als dat lang duurt, worden de reepjes paprika steeds slapper aangezien ze al die tijd ook worden meegebakken.

Stap 4
Laos schillen en in plakjes snijden.

plakjes laos
Laos kun je makkelijk schillen (schrapen) met de zijkant van een metalen theelepeltje.

Stap 5
Ui in kwart ringen snijden en samen met de reepjes paprika en plakjes laos fruiten in 2 eetlepels olie gedurende 2 minuten op gematigd vuur. Daarna voeg je de knoflook, sambal oelek, ketjap en plakjes courgette toe en dan nog 1 minuut fruiten. Tot slot doe je de santen (met daarin het halve blokje kipbouillon) erbij en breng je alles al roerend aan de kook. Als je de courgette gaar genoeg vindt, is het klaar.

kommetje courgette-pret
Courgette-pret met Papri K. (Groente kan erg lekker zijn…)

6 reacties

 1. yess hier word ik weer blij van sjoerd 😀 groenten!! en ja je volgende post ook want ik eet alleen maar groente en vlees en vis!!! ik neem dit receptje ook weer mee, kan ik in het weekend weer lekker proberen

 2. ‘t,ja groente …. De Bloemkool heb ik stil kunnen houden, maar de courgette (iek….) helaas niet… Ik dacht; wacht wel ff tot die Slomo weer gewoon aan het bier zit, dat gaat wel over  …… Enfin, loopt net “mijn Lientje” langs….. dom, dom, dom “Boss knop” installeren !!!), “Oh.. dat ziet er lekker uit, heerlijk…. Weer eens wat anders dan die eeuwige boontjes” … pffff
  Enfin; de klos dus…. Alles hier in dit IKEA land te krijgen, met uitzondering van verse Laos. Dat nog ff geponeerd om de zaak te traineren, maar nee hoor; “We hebben het in een potje; zal ook wel gaan….” Nou… goed… Voor één keer dan….. onder protest…
  Grote bak Saté er bij gemaakt, kom ik in elk geval aan mijn trekken 
  OK… tijdens het proeven van die rare “augurk” , of tie al gaar was begon ik al te twijfelen…. “eigenlijk helemaal niet zo slecht” …. Maar toen de zaak klaar was, en we (ik) de eerste hap (pen) namen…. : allemachtig Sjoerd, je kan toveren met kruiden….. Ik ben helemaal om (laat men biertje er overigens niet voor staan  , verschil mot er wezen  ) ) maar dit is goddelijk…. We hebben er van GESMULD !!! TOP !!! ….Enne… ik denk dat ik nu ook de moed op kan brengen met de Bloemkool…. (en anders wordt ik wel gechanteerd  )
  THANKS, een onwijs lekker recept !!

 3. Sjoerd……….ik heb je gemist!!! Maar je bent weer BACK on TRACK………van de 7 dagen kook ik er 4 van jouw recepten. Nooit interesse gehad in de Indo kant van mij……..nu ben ik 61 en geen familie meer……Sinds jaren ben jij mijn leidraad in het voedsel waar ik mee ben opgegroeid……….je bent mijn keukenmaatje.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*