Pimp your noodles

Noodles, wie kent ze niet? Ik eet ze meerdere keren per week, zomaar, als tussendoortje, omdat het zo lekker is. Alhoewel ik er bij moet zeggen dat ik niet ieder merk even lekker vind. Zelf verkies ik het merk YumYum, te koop bij de toko en sommige supermarkten.

Goed, omdat ik nou eenmaal kokkie ben, moet ik altijd en eeuwig experimenteren met eten dus ook met mijn favoriete noodles. En ja hoor, eigenwijs als ik ben, ik vind ze met mijn kleine toevoeging nog lekkerder. (En voedzamer trouwens, maar dat geeft niet aangezien ik toch niet dik kan worden.)

Pimp your noodles
Ingrediënten

 • 1 zakje noodles (merk: YumYum, chicken flavour)
 • 1 ei
 • 2 theelepels bosui (fijngesneden)
 • 1 theelepel selderij (fijngesneden)
 • 1 mespunt kentjoer (poeder uit een potje)
 • 1 snufje zout
 • 1 eetlepel melk
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
 • 1/2 theelepel trassi bakar (fijngesneden)
 • 1 theelepel sambal oelek
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 1 eetlepel gebakken uitjes (kant en klaar, bijv. van Conimex)

Stap 1

Pimp your noodles - Kokkie Slomo

Klop een ei los in een bakje of kommetje en voeg daaraan toe de selderij, bosui, zout, kentjoer en melk. Even roeren en wegzetten.

Stap 2

Pimp your noodles - Kokkie Slomo

Kook ongeveer een halve liter water en ondertussen plet je met de hand de noodles een beetje (terwijl de noodles nog in de verpakking zitten), dat maakt het eten met een lepel straks een stuk makkelijker – als je per se met stokjes wil eten, moet je de noodles uiteraard niet pletten. Gooi de inhoud van het zakje in een soepkom (of zoiets), haal de 3 mini-zakjes (seasoning, red chilli en vegetable oil) eruit en mik de inhoud bij de noodles. Let op: de red chill maakt het geheel redelijk pittig, het smaakt scherper dan sambal dus als je niet gewend bent om pittig gekruid te eten, kun je het beste de red chilli achterwege laten. Immers, we gebruiken straks ook nog een beetje sambal… Enfin, giet het kokende water over de noodles tot ongeveer een centimeter onder de rand van je soepkom – beter teveel water dan te weinig. Dek de soepkom af met een schoteltje of bord en laat het een paar minuten (minstens 3) staan.

Stap 3

Pimp your noodles - Kokkie Slomo

Doe 4 eetlepels olie in een kleine steelpan en laat het heet worden (maar niet te heet hoor), schep vervolgens de sambal, trassi en knoflook erbij en fruit die bende gedurende een minuut. Pas op dat de knoflook niet verbrandt dus let op de hoogte van het vuur. Giet dan het losgeklopte ei (waar je de selderij, bosui, zout en melk al had ingedaan) in het pannetje en bak een ommelet. Terwijl het ei aan het bakken is, schraap je met een vork, in korte bewegingen, vanaf de buitenkant van de ommelet beetje bij beetje naar het midden, zo maak je klonters in de ommelet en gaat het bakken sneller. (Hoe langer de ommelet in de pan blijft, des te groter de kans dat de knoflook verbrandt en dat moet dus niet.) Zodra het kan, draai je de ommelet om en bak ‘m dan nog een halve minuut. Leg de ommelet op een snijplank, schep er een eetlepel (mag ook wel iets meer hoor) zoete ketjap overheen en snij er kleine reepjes van.

Stap 4

Haal het schoteltje (of bord) van de soepkom met noodles en roer de soep even om. Gooi de eireepjes erbij, even omscheppen, en tot slot een eetlepel gebakken uitjes. Klaar. Eet smakelijk!

Het eindresultaat

Indische noodles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

 1. Goedemorgen Sjoerd. Vertel mij eens hoe ik aan”kerry djawa” kan komen

 2. Hoi Sjoerd, complimenten voor je website. Ben gek op Indisch eten en jouw recepten zijn pico bello. Eén klein puntje van kritiek: van e-nrs en synthetische smaakmakers (YumYum) trek jij je kennelijk niet veel aan. Heb zelf in Mexico gewoond, wat deed jij in Spanje?

  • Ik ben een Indo, Ruud, zolang ik maar lekker kan eten, maak ik me nergens druk om. En in Spanje deed ik niks. Nou ja, genieten van het klimaat, feesten en koken, dat deed ik wel… 😉

 3. Hallo ja,
  Anda hebat rasanya makanan pasti sedap dan enak sekali… entar saya coba di rumah oke. Terima kasih buat menjelasin masak2an ini. Geef meh mar nasi goreng met een gebaaken eh…. met sambbel en wat kroepoek en een goed glas beer erbei……. waaaaaaaaaaaahhhhh lekkeerrrrrrr

 4. Hoi Sjoerd, eindelijk gedaan en inderdaad, zo klaar!
  Veel lekkerder dan zo uit het pakje , nu vind ik een simpele bami soep helemaal smakeloos 🙂

 5. Ah, dit komt mooi van pas. Er staan hier 2 volle dozen met bami soep en verder heb ik alle andere ingredienten ook in huis. Vanmiddag maar even uitproberen en deze site meteen aan favorieten toevoegen.

 6. Heerlijk! Soms wanneer ik lui ben en alleen eet dan gooi ik er wat diepvriesgroenten door heen. En ook ik breek de noodles in het zakje, alles in een breed diep bord en lepelen maar.
  Ik ga je omelet een keer proberen 🙂
  thx for sharing