Pimp your… worstenbroodje

worstebroodje

Als wij een game-marathon gaan doen (momenteel is Borderlands de favoriet), moeten er altijd een paar dingen binnen handbereik zijn: koffie/drank, sigaretten, zoutjes, en snacks. En met snacks bedoel ik risolles, martabak, pizza’s, saucijzenbroodjes, worstenbroodjes, etc. (Inderdaad, het wordt een bende met die vette vingers maar je toetsenbord gaat er wel mooi van glimmen.)

Echter, de laatste tijd vind ik de worstenbroodjes niet meer zo lekker. Het lijkt alsof ze steeds smakelozer worden. Jammer, want ze zijn lekker goedkoop en makkelijk klaar te maken – dat laatste is natuurlijk wel een voorwaarde voor de typische game-snack. Goed,

wat te doen met die flauwe worstenbroodjes? Niet meer kopen? De afwezigheid van smaak voor lief nemen? Nah, Kokkie heeft een beter idee: pimpen die handel!

Bij het spelen van een game uit de ‘Call of Duty’ reeks hoor je voortdurend iemand tegen je praten, een stem ingebakken in de game die acteert als jouw Commanding Officer. Hij vertelt over de missie die je gaat spelen, waar je naartoe moet, wat je moet doen, dat je

moet opschieten, enzovoorts. Datzelfde verschijnsel hoor ik in gedachten terwijl ik in de keuken peinzend naar zo’n smakeloos worstenbroodje staar…

Commanding Officer: “So, what do we have here, soldier?”

“Een worstebroodje, meneer.”

Commanding Officer: “A worstebroodje? What’s inside?”

“Eh, een bleke, vleesachtige substantie.”

Commanding Officer: “Meat?”

“Yes sir, varkensvlees, vermoed ik. Hoop ik.”

Commanding Officer: “Can we eat that?”

“Nou, eh, ja, maar dan moet ik nog wel een paar dingetjes aanpassen.”

Commanding Officer: “Go to work with it son, make it happen. And hurry, we don’t have much time.”

Goed, smakeloos varkensvlees-achtig dus. Wat kunnen we daarmee? Ik moet gaan experimenteren, maar eerst dirigeer ik Lientje naar de winkel. Ik pak mijn mobiel (ik zit doorgaans boven en Lien beneden) en stuur haar een watsepje:

“Mop, kijk, een lijssie, doe even halen, ja? Worstebroodjes en plakjes bacon. Enne, knokloof en tomaten. En vrije expressie.”

Mopje stuurt onmiddellijk een antwoord: “We hebben nig worstenbroodjes.” (Lientje kan niet typen)

“Niet geboeg. Haal meer.” (ik ook niet)

“Hoeveel dan?”

“Twee!”

“Kan niet, zijn per 4 verpakt.”

” Is domme vrouw. Ik bedoel 2 pakken!”

Enfin, zodra Linus terug is van de Plus kan ik lekker gaan klooien in de keuken. Leuk!

En hoe pimpt ‘ie dan? Nou, let op…

Worstenbroodjes, maar dan lekker

Porties 4
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten

 • 1 pak worstenbroodjes
 • 1 niet al te grote sjalot (klein gesneden)
 • 2 teentjes knoflook (klein gesneden)
 • 1 theelepel ketoembar
 • 1/2 theelepel djinten
 • 1 theelepel djahe
 • 2 theelepels sambal oelek
 • 1 theelepel trassie (klein gesneden)
 • 8 eetlepels ketjap manis
 • 1 eetlepel azijn
 • 2 theelepels pindakaas (met stukjes noot)

Instructies

Stap 1
WorstenbroodjeBoemboe

De oven moet voorverwarmd worden (ik zeg: volg de gebruiksaanwijzing op het pak worstebroodjes) en ondertussen gaan we de boemboe maken. Snij de sjalot, teentjes knoflook en trassi klein en gooi ’t in de cobek samen met de ketoembar, djinten, djahe en sambal. Wrijf alles fijn tot een papje en fruit het vervolgens een paar minuten in de wadjang of wok.
Stap 2
WorstenbroodjeBoemboe

Als je klaar bent met het fruiten, zet je het gas onder de wadjang uit en schep je ongeveer 8 eetlepels ketjap en 1 eetlepel azijn bij de gefruite bende. Even goed roeren en ten slotte mik je er 2 theelepels pindakaas bij. Wederom goed roeren en dan mik je de boemboe in een kommetje.
Stap 3
WorstenbroodjeBeleg

Nu is het wel zo’n beetje het moment om de worstenbroodjes in de oven te stoppen. Daarna ga je de bacon lekker knapperig bakken. Doe je best! Ook snij je een lekkere dikke, verse tomaat aan plakjes.
Stap 4
WorstenbroodjeDeel5

Zodra het kan, haal je de worstenbroodjes uit de oven (je hebt ze toch niet keihard laten worden he?) en snij je ze in de lengte (duh!) doormidden. Smeer wat van de boemboe op de broodjes, leg daarboven op 2 plakken bacon en een paar plakjes tomaat. En hup, klaar zijn ze, de gepimpte worstenbroodjes. Echt, zo lekker nu! Eet smakelijk he.

Worstenbroodje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 reacties

 1. Hahaaaaa hoe je schrijft ?

 2. Ik heb vandaag deze worstenbroodjes gemaakt en ze waren heerlijk zo 🙂
  Dank je wel voor dit leuke en makkelijke recept!

 3. Als echte indo krijg ik direct trek als ik na het binnenschuiven van mijn avondmaaltijd naar jouw recepten (en foto’s) kijk. Jarenlang ging ik door voor nep-pinda omdat ik niet kan koken, maar sinds vijf minuten zou dat weleens helemaal kunnen veranderen.

  • Heeeeeel lang geleden ging ik eten bij een splinternieuwe Indo-vriendin. Onderweg had ik alsmaar visioenen van schier eindeloze rijsttafels. Ik had mijn jas nog maar half uit toen ze vanuit de keuken riep: “Ik hoop dat je van spruitjes houdt Sjoerd.”
   Wij zijn verder wel goede vrienden gebleven.

 4. Mmmm ik kan niet wachten om ze te proeven! Wanneer is de volgende game-marathon?

 5. Ohhww ziet er zo lekker uit. Helaas ben ik allergisch voor varkensvlees en mis al het lekkers. Soms zondig ik want dan heb ik het ervoor over.
  Love call of duty 😀

  • Ach die Tam, wat flauw, die allergie. Dus als je sate babi eet krijg je onmiddellijk straf? Bummer! Binnenkort doe ik een ‘pimp your… saucijzenbroodje‘ (maar dan vanaf scratch), met rundergehakt. En die is nog lekkerder dan een gepimpt worstebroodje. Is dat een troost?